Capello by Nina in Bangi

Jumaat lepas kawan ajak pergi potong rambut. Kedai muslimah katanya, semua perempuan. OK jomlah try. Dia bagi nama kedai dan rate sekali. Aku memang tak ambil tahu kedai-kedai di bangi tu. Bila tengok rate agak mahal. 'Ehhh kedai cina kat Puchong lagi murah laa kalau potong rambut'. Pastu, aku ada masa pi skodeng kat IG. Ooooooooooooo patut lah agak mahal sebab Nina Sabri punya. Korang tak kenal? Jovian Mandagie kenal? Dafi? Haaaa dia wife JM dan kakak kepada Dafi laa. Mengenangkan semua perempuan, jom laaa. Ini lah masa nak support orang kita punya bisnes.

Kedainya sederet dengan Me'nate tu. Senang je nak cari. Tapi dia di tingkat atas. Kena naik tangga. Ruang kedai dia luas dan cantik. Cozy.

Aku ambil gunting rambut. RM53 kot. Lepas tu buat scalp hair treatment dalam RM97 rasanya. Selain itu, dia ada pedicure and manicure, massage, waxing. Aku pun tak sempat nak jeling details apa yang ditawarkan.

Kesimpulannya:
1. Aku rasa harga gunting rambut agak mahal. Dan minah yang gunting rambut aku tu tak berapa memuaskan hati aku. Nasib baik laa aku jenis tak berkira sangat hal rambut ni. Sebab aku pakai tudung. Selain tu, aku selalu rileks je sebab rambut kan tumbuh balik.

2. Hair Treatment pun biasa-biasa je. Sebenarnya ini kali pertama aku buat treatment..Ada sedikit kejakunan di situ. HEhehe

Sekian dahulu ulasan aku yang tak seberapa ini. Chow

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya