Roadtrip to Kelantan: Wayang Kulit @ Shadow Play

Cuti panjang empat hari korang pi mana?
Abis satu Malaya sesak teruk...gara-gara semua ambil peluang bercuti.
Ada yang pi bercuti, ada yang balik kampung halaman..ada jugak yang tak ke mana

Aku ikut plan asal nak pergi ke Pulau Pemanggil
Pernah dengar tak nama pulau ni?
Dia tak la popular macam Redang Tioman..
Cuma..ada drama disebaliknya telah menyebabkan aku tak jadi pi sana
Dengan sepantas kilat, Enchik Suami register Kelate Ride.
Layankan je laaa

Maka..Ke Kelate Ke Kita?

Yang paling best, paling terujaa..pengalaman pertama adalah menonton Wayang Kulit secara live.
Ditakdirkan ada festival wayang kulit selama seminggu kot kat Kota Bharu
Dan show dia betul-betul dekat dengan hotel aku dok tu...makaaaa.... AYOH!!!

Malam ni, persembahan dibuat oleh Wayang Sri Asun dari Kedah. hehehe
Kedah pun ada wayang kulit uolllss
Sib baik dia cakap utara..so xde masalah la nak paham.
Kalau kelate ke siam ke..kompom mak dok paheeee


Meh layan gambo dan video yang sempat aku snap-snap. 

beberapa scene dan watak

haaaa..ni dia yang buat persembahan SRI ASUN

backstage

panorama konon...tapi tak berapa cantik la pulak

backstage lagiii


Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan