Taman Eko Rimba, Kuala Lumpur

Ada yang panggil Taman Eko Rimba.. Ada yang panggil Hutan Simpan Bukit Nanas. 
Panggil lah apa saja, sama je tempat dia.

Disebabkan dia terletak betul-betul tengah bandar KL, agak susah kami warga yang jauh nak terjah. Disebabkan cuti Krismas hari tu, jalan semua kosong, maka moh laa terjah.

Masuk percuma je. Kami sampai pukul 8. Nak parking mencabar sikit sebab tak jumpa tempat parking. Disebabkan KL lengang je hari tu, kami belasah je parking belakang Maybank (dalam kotak parking la ye). Kalau bukan musim cuti, mau meraung nak pusing-pusing mencari parking. So kena laa berjalan jauh sikit nak ke sini. 

Rasanya tarikan utama dia adalah canopy walk tu. Ok laa..panjang juga canopy walk dia dan dijaga dengan elok. Ada juga denai-denai yang simple. Dah siap berturap, berkayu dan mudah untuk dilalui. Kat area tu ada juga tempat untuk berkhemah. Luas juga laa kawasan tu. 

Nanti-nanti akan nampak Menara KL. Sebab memang sebelah je pun Menara KL tu. Dan akan nampak juga Sek Men Keb Convent Bukit Nanas. Almaklum laa tengah bandar kan. hihihik

Masa balik tu kami singgah laa Galeri Interaktif kat pintu masuk utama sini. Percuma juga. Dah percuma tu, paham-paham laa..Tak de la besar mana. Cukup laa untuk berehat sekejap lepas penat berjalan tadi... heheh Penat ke? Keseluruhannya kami ambil masa sejam je untuk pusing-pusing semua denai tu. Canopy walk tu kami ulang sampai 2x. Masa balik tu baru ramai orang datang. 

Maka, ayoh warga kota kalau tak tau nak ke mana atau dah bosan joging kat keliling tasik, mai laa datang sini ambil udara segar sikit.


Pintu masuk utama

Signboard nak p mana dulu. Pilih je. Jangan risau...x kan sesat punya..insyaallah
Denai Penarahan

Denai Merawan

Area berkhemah

Area berkhemah

Oh I love this

Denai Bamboo rasanya

Denai Suboh

Cak... Menara KL

SMK Convent Bukit Nanas

laluan ke canopy walk

Tinggi juga tapi sebab dia tegap dan tak goyang-goyang ..maka x takut



Galeri Interaktif

Antara dalam galeri tu