Menerjah DashBox Cyberjaya

**Laporan Bergambar

Haritu saja laa terjah hotel DashBox nie. Sebab belakang rumah je. Ramai kata best. Maka jom la kita cuci-cuci mata tengok apa yang menarik sangat ni. 

Persekitaran:
Menarik lanskap dia. Aku suka. Sebenarnya area dia kecil dia. Bangunan bentul semi-ovul ni ada dua baris. 2 unit bawah dan 1 unit atas. Area lobby ada bilik kontena. Maknanya kalau semua penuh pun, tak de la sesak sangat.

Bilik aku mengadap taman. So dari bilik, lalu je laluan tu ke kolam. Dekat je laa sebab tak besar kan area dia. Kalau aku, aku suka laa facing garden sebab kalau facing pool, aku rasa macam akan bising dan tak berapa privacy. Sebab dekat sesangat. Macam bukak sliding door terus melompat masuk kolam. heheh


Bilik Hotel. Parking kereta depan ni je

Pandangan dari belakang. Buka sliding terus laluan ke pool

area pool

Bilik Kontena

NI plak parking area kontena. Suka dia tanam pokok cenggini
Rabbit chomeeeiii

Ini pula bilik kami. Kami dapat unit bawah facing garden. Comel je design / ID bilik dia. Masa booking, dia kata free untuk kid. Anak saya sorang je. Tapi, dalam ni cuma 2 single bed. Maka terasa laa agak sempit walaupun aku laki bini selim melim. Hahahaha. Sempit tu bukan laa maknanya sempit sesangat cuma rasa semak laa..dah la anak aku reti dok diam. 

Bilik dia konsep semua open. Lemari pun open je...pepandai laa korang susun barang. Tapi untuk aku tak de isu pun sebab bukannya nak stay lama sangat. Tapi yang paling aku suka..adalah.. ada penyidai dalam bilik air dia. maka, senang lah nak sidai kain lepas mandi kolam. Terbaik.


Katil yang comei. Rabbit ni pun ada dalam bilik

Tandas.. konsep open.

tangan merah tu...sangat menarik uollss

rak pun open

TV.. channel pun boleh laa..ada sikit-sikit

Yang kuning tu slide utk dewasa sebab nanti dia jatuh ke dalam pool yang paling dalam. Pastikan anak-anak pandai berenang ataupun dengan pengawasan orang dewasa

Pool for kids

Slide for kids... 

Syok je bebudak lepak

OK. Ini pula cafe dia. Cantikkan ID dia. Ehh semua pun cantik-cantik kat sini. Aku paling berkenang kerusi dia yang LOVE tu..macam sweet je. Sini takde buffet ye. Tapi boleh order laa memana yang berkenan. Sebab kami dapat free breakfast for 2 only, anak aku kena laa beli untuk dia. Kena RM20. Katanya kalau di bawah 6 tahun kena RM10. 

Makanan dia rasa biasa je laa. Walaupun banyak review kata sedap sangat, tekak aku rasa ok je. Kami order sorang satu memula. Sebab takut kenyang ke apa..maka tak mau laa tamak. Lepas dah abis makan, kami order lagi menu lain. Lama giler kot menunggu. Masa tu pun memang agak pack cafe dia. Tapi dah lebih 30 minit, rasa pelik. Panggil laa waiter yang sama masa order tadi. Sekali dia kata x punch. Whattt!!!!!!!!!!!!!!!! ADoiiiyaiii..patut laa lama giler. Janam2 sungguh laa. Dah laa tak reti nak cakap sorry. Kuhempuk jugak laa mamat tu. Menu satu tu dah abis, so dia kata nak order lain tak. Terus mati napsu aku. Lagi satu menu je dia hantar. Agaknya angin kus-kus aku masa tu dah agak naik, terus rasa tak sedap. Hehehe. Tapi sebenarnya dia bernasib baik sebab aku laki bini xde laa baran sangat masa tu. So, x de la aksi drama swasta masa tu.  #pasrah

Cafe

Cafe lagi

Menu yang ada

Pancakes ni nampak cam bodo tapi ok laaa.. not bad

Lepas makan, kami pun check out. Kesimpulannya, ok-ok je laa hotel ni.

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

[Funweh Europe] Pengalaman Naik Saudi Arabian Airlines (Saudia)

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan