Menerjah Gunung Datuk, Rembau sekali lagi

Minggu lepas dah pergi Angsi, minggu ni ke Gunung Datuk pula.
Duluuuu...Datuk ni antara yang memang rasa nak mati bila hiking. Nasib baik laa minggu lepas dah prektis, maka minggu ini tahap kesusahan dia dapat dikawal. Alhamdulillah terasa OK kali ni. Takde la tahap sampai nak mintak nyawa sangat. Naik start pukul 8.55am. Sampai atas dalam pukul 10.50 gitu... dah 11.10 aku dah turun. Sampai bawah ngam-ngam pukul 12.30. Cuma masalah aku memang bila nak turun. Tak confident nak laju-laju...makanya sampai hari ni aku masih sakit kaki sebab menahan kan. Gunung Datuk ni tahap kecuraman dia agak menggila. Tu yang sakit kaki.

Alhamdulillah, masa pergi kali ni tak ramai orang. Maka, aman damai laa di puncak tu. Dan aku sangat best bila tengok tangga depa dah upgrade. Tahniah pada Jabatan Perhutanan Negeri Sembilan sebab menggantikan tangga yang lebih stabil. Aku pun konpiden laa nak naik situ. Masa pergi kali pertama tu, aku tak naik puncak dia sebab ramai orang beratur nak panjang campur agak gayat... korang kalau nak bayangkan tangga lama dia, tengok kat sini. Sereeeem.

Lagi satu, menda yang dah upgrade ADALAAAAAH.. parking dah kena bayo uollls. RM2 ke 3. aku tak ingat. Sebab aku parking bawah skit. Maka tak kena lah bayo..Tandas pun dah kena bayar... 50sen kalau ke toilet. Mandi kena RM1. 

Ok. Sekian je laaa. Boleh layan gambo kat bawah nie.




Tangga 3 : tangga baru yang best. Maaf dik, akak tersnap gambo cikVon ko..hahah

tangga 2

Tangga 1

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

[Funweh Europe] Pengalaman Naik Saudi Arabian Airlines (Saudia)

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan