[Funweh Europe] Bunga-bunga Cinta

Sebenarnya ini kali pertama aku travel musim bunga / spring. Maka memang jakun lah juga tengok bunga cantik-cantik je tepi jalan ataupun taman. Aku bukan lah minah bunga, tapi suka je tengok bunga cantik-cantik nie. Rumah aku pun takde pokok bunga. Hehehe. 

Paling teruja tengok tulip. Ada je merata orang tanam tepi-tepi rumah. Cuma paling puas hati di Mirabell Garden di Salzburg. Banyak tulip dia termasuk lah bunga-bunga lain. Dan taman tu free je masuk. Paling mengecewakan adalah Tulip and Lemon Garden di Schonbrunn Palace. Dah la kena bayar 3.8eu, lepas tu bunga dia sikit je. Taman tu pun kecil. Kalau tahu... tak yah masuk sebab city selepas tu, bersepah je tulip. huuuuuu

Cuma sayang tak jumpa pokok cherry blossom. Seminggu sebelum pergi tu tengok kat IG, banyak kat Prague tengah kembang mekar. Agaknya, dah abis ataupun kami tak masuk taman dia kot. Sebab di tepi jalan, macam takde jek.

Ok. Lepas ni adalah amarah keras. Sebab semua bergambar je. Malas nak menulis panjang. Selamat melihat bunga.

Pariser Platz - Berlin
Teruja giler tengok tulip hitam / dark maroon
Museumsinsel - Berlin

Spandauer Vorstadt - Berlin. Tepi-tepi jalan je ni

Spandauer Vorstadt - Berlin. Tepi-tepi jalan je ni

Spandauer Vorstadt - Berlin. Tepi-tepi jalan je ni

Spandauer Vorstadt - Berlin. Tepi-tepi jalan je ni

Neuer Garten - Potsdam Berlin

Lucerne @ Luzern

Lucerne

Lucerne

Lucerne

Lucerne


Lucerne


Lucerne

La Vallee Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Prague

Dijual di Flea Market Prague. Macam jarang tengok kan bunga ni

Prague

Matching kan warna depa..tapi bunga tu rupanya plastik - Prague

Tumbuh liar di tepi train station Vienna

Tumbuh liar di tepi train station Vienna

Ini yang kena bayar masuk tengok tulip dan lemon - Vienna

Ini yang kena bayar masuk tengok tulip dan lemon - Vienna

Ini yang kena bayar masuk tengok tulip dan lemon - Vienna

Schonbrunn Palace Vienna

Vienna

Tepi jalan di Salzburg

Stadt Garten Salzburg

Tepi tingkap salah satu rumah di Hallstatt

Bunga di kuburan di Hallstatt

Bunga di kuburan di Hallstatt

Hallstatt

OK ini sangat chomeiii - Hallstatt

Mirabell Garden - Salzburg

Mirabell Garden - Salzburg

Mirabell Garden - Salzburg

Mirabell Garden - Salzburg

Mirabell Garden - Salzburg

Mirabell Garden - Salzburg

Mosquee de Paris

Mosquee de Paris

Mosquee de Paris

Mosquee de Paris

Mosquee de Paris

Menagerie du Jardin des Plantes - Paris

Menagerie du Jardin des Plantes - Paris

Lourve Museum Paris

Sekian.

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

MyMakan dan MeatBall & Co di Ayer@8