Posts

Showing posts from May, 2017

Funweh Europe 2017

Image
Fuhhhh Setelah mengharungi pelbagai rintangan, akhirnya trip 2017 ke 5 negara dan 8 bandar akhirnya terlaksana. Kalau rajin, aku tulis panjang. Kalau malas, tunjuk gambar je laa sikit-sikit. Buat kenangan. 

Irau, Cameron Highland

Image
Lamanya tak bersiaran. Sibuk serta dicampur penyakit M. Ok. 1 April yang lalu, kami ke Cameron Highland. Niat utama adalah untuk menawan Gunung Irau. Untuk mendaki Irau ini, kena dapatkan permit dulu dengan Jabatan Perhutanan Pahang. Disebabkan Incik Suami pernah mendaki Irau tahun lalu, makanya dia ada contact person. Ikutkan, tarikh berkenaan telahpun penuh. Kalau dah penuh quota, memang dia tak bagi hiking. Suamipun pergi buat wang pos dan hantar surat ke Jabatan Perhutanan. RM10 je uolls. Kira mahal lah kalau nak dibandingkan dengan Gunung Datuk ke apa ke yang dekat-dekat sini. 
Pukul 12 malam kami bergerak ke Cameron. Seperti biasa aku tidur je sepanjang jalan. Sedar-sedar dah sampai Tanah Rata pukul 4 pagi. Sejuk giler weh. Sambung lagi tidur kat dalam kereta di parking masjid. Masuk je subuh, pergi solat. Ya Allah, bersih sangat masjid ni. Tak tau apa namanya (sebab lupa). Serius bersih. Tandas bersih, ruang solat bersih. Terus jatuh chenta.
Selepas solat, pergi makan nasi lem…