Nasi Bamboo Sungai Klah, Sungkai

Selalu dah dengar nama restoren ni. Katanya sedap. Ramai riders datang semata-mata nak makan kat sini. Tiap kali balik kampung, memang akan lalu sungkai ni, tapi tak pernah la singgah. 

Kedai asal dia adalah jalan masuk ke Sungai Klah Hot Spring. Tapi baru-baru ini, rasanya awal tahun ini, dia pindah ke jalan besar Sungkai tu. Sebelum masuk ke tol PLUS Sungkai.  Agak ramai orang masa kami singgah tu. Ye laaa, masa tu ada cuti Hari Pekerja. Ramai yang balik kampung. Kami pun sama-sama menyebok nak singgah kedai tu.

Kali pertama datang, aku serabut dengan sistem beratur dan bayar dia. Terjah je laaa. Nasi beratur tempat lain, lauk lain, sayur lain. Ishhhhh. Tempat bayar pun asing-asing. Akhirnya kami amik lauk seperti di bawah. Kambing cincang tu 2 piring, ayam bakar dan sayur sikit. Kesimpulannya:
1. Rasa macam biasa je. Kiranya tak la sedap giler dan tak la teruk sangat. Tapi anak aku makan sepiring kambing tu dia sorang je. Mungkin faktor kebuluran. heheh. Sepiring RM10 kalau tak silap
2. Ayam tu ok-ok jek.
3. Nasi buluh tu pun ok.

Eh..macam bosan je review makanan ni. hahahahha. Sebab memang kekusutan masa singgah kedai ni. Maka, tak de apa yang nak diceritakan dengan mendalam. 
Depan Kedai

Menu yang kami ambil

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya