Posts

Showing posts from April, 2016

Scandinavia Trip 2016 - Persiapan

Image
Tugasan seterusnya

Trip Leader kami...wah ko mampu bagi nama trip leader..ke tour leader lagi sedap
heheh
Dia garang ok...banyak menda kami kena buat sendiri
Aku ingatkan boleh lenggang kangkung jek..

First sekali..kena laa beli flight ticket
Tu pun saspender sangat
ye laa..guna cc..rege riban2..agak berdebar disitu
bila dah confirm beli flight tix..hati makin berbungaa
kami beli Emirates
tekanan tau..selalu tunggu-tunggu kot ada offer
makin lama makin naik
cisss..berdebah sangat
last-last beli je laaa..malas nak fikir
so..korang kalau dah ada plan nak pegi memana..asal ada murah je...terus je grab
jangan ikut perangai aku..tak de pendirian sangat
oh yaa...yg ni pergi ke Copenhagen, Denmark

Selepas settle issue flight tix, kami proceed dengan tix2 lain
macam dari Copenhagen ke Iceland, tiket keretapi dan lain-lain
kawan aku dah siap bahagikan tugas..kami cuma execute je laa

tapi secara generalnya...map trip kami:



boleh agakkan berapa banyak tiket yang nak dibeli
memang pening sesangat

Scandinavia Trip 2016 - Introduction

Hi alls

Aku dok fikir...macam mana nak start tulis berkenaan trip ni ya..
ikut hari ke...ikut negara ke..ikut sukahati aku ke..
pening plak rasanya
dah laa memang tak reti nak cerita sebab aku ni follower je
bukan mastermind...lagi la payah

emmmm
ok..bagaimana ia bermula

Ogos 2015
asalnya...kawan aku dia memang dah plan nak pergi negara scandinavia  ni termasuk iceland
dia ajak laa kami-kami dalam group whatapps ni
aku seperti biasa..mesti la melompat menggedik nak ikut
masalahnya aku ni penakut...
aku mana berani ke obersi sorang-sorang
isssh dekat pun aku tak lepas..
dalam negara boleh laa sikit-sikit.

maka...ajakan ini sekejap panas sekejap sejuk
adalah sorang lagi kawan aku tu macam teruja
tapi masa tu..dia tak dapat lagi confirmation untuk pergi haji
dia dah buat rayuan..tapi tak de jawapan
so..dia tak berani nak janji..kena lepaskan kewajipan rukun Islam kelima tu dulu
then baru boleh fikir
maka...niat tu disimpan dalam hati

dalam pada masa yang sama aku dok push2 geng Turki aku

Percutian paling epic dan ohsem

Image
Hai
saya baru je balik dari trip ke negara scandinavia tak sabar nak cerita pengalaman di sana bukan tujuan nak riak ke bangga diri ke apa saja nak share pengalaman dah la saya first time pergi negara maju lain bebeno rasanya tapi sekarang tak de mood lagi nak pilih gambo pun rasa loya
bila-bila senang nanti saya share ok


Symptom Selepas Bercuti Panjang

Image