Posts

Showing posts from December, 2015

Jalan-jalan cari pasal ke Utara....again! Sungai Sedim - Part 2

Image
Ok. Mari sambung

pagi tu..rasa tak boleh bukak mata
mengantuknyaaa
badan pun macam nak shut down jek
ni faktor penuaan ke memang letih ya amat nieee
semua ahli rombongan pun liat nak bangun
subuh pun subuh gajah
adooooiiiii tolong

lepas berperang dengan budak2 suruh bangaun
dengan mak budak pun sama malas
akhirnya..dapat jugak keluar rumah
lewat dah..pukul 10 kot

maka ayoh laa kita ke SEDIM
dulu masa aku dtg kulim..mmg mencari sedim ni
tapi waze yang bijak pandai tu bawak aku sesat ntah ke mana
kali ni ada adik aku..xde laa sesat

dari Hi-Tech Kulim ke Sedim ni..dlm 45 minit drive
dalam perjalanan tu...ada nampak laa signboard air terjun sana sini
korang boleh pilih laa mana yang korang nak

tujuan utama kami adalah Tree Top Walk
saja nak merasa
last merasa naik tree top walk kat ranau...best

ok..dah sampai pintu masuk sedim
sila bayar RM3 per car ok
bila dah parking..wowwww cun nye
nyaman jek
air terjun dia cun...bersih
bebudak dah mengelupo nak terjun
jenuh kata..kita jalan2 dulu

kat …

Jalan-jalan cari pasal ke Utara....again! - Part 1

ini cerita beberapa minggu yang lepas

rasanya dah lama kot plan nak ke utara  ni
dicadangkan oleh kakak aku
dia nak ke penang...
walaupun aku rasa aku baruuuu lagi pergi utara
tapi layankan je laaa
kang kesian plak dia x de gang

ajak seluruh kaum kerabat
tapi biasa laaa
ujung tahun...makin hujung makin bizi
last-last cuma bertiga je dapat pegi
semuanya kakak aku

Maka
hari yang ditunggu pun tiba
jumaat tu..aku mcm orang giler kat opis
sebab ada vendor bijak ni...mcm2 tak complete
sedangkan account nak tutup isnin depan
nak tak nak kena submit semua document
tp akhirnya aku berjaya submit dlm pukul 4.30 petang
pung pang pung pang...pukul 6.30 aku keluar opis
rasa nak mati penatnyaaa

kuar opis terus pecut ke rumah kakak aku pulak
sebab anak sedara aku sorang nak tumpang aku
dia baru balik dari hostel
elok aku sampai rumah dia..dia baru sampai
tunggu dia kemas barang segala bagai
last-last sampai rumah pukul 7.30mlm

aku bukak je pintu
aku tengok laki aku x buat apa pun
ok..mode SINGA is O…

Situasi Hujung Tahun

Image
Pejam celik pejam celik...
dah separuh jalan bulan december
lagi beberapa hari je masuk tahun baru

dengan penuh cuti-cutinya
cuti selangor laa..bola nie
ni skit lagi maulidur rasul...xmast lagi

1st time kot aku bebel sebab banyak cuti
sebab aku banyak masalah
bila selangor cuti..effect hidup aku

adoiiyaiiii
tak sabar nak abiskan semua masalah ni..
baru boleh hidup dengan aman damai
selagi tak selesai..selagi itu laa nak makan nak tido nak cuti tak aman

Ya Allah
Permudahkan la segala urusan saya
rabbi yassir wala tuasir





Datang dan Pergi

Tak tau nak gambarkan perasaan saya ketika ini
Nak kata gumbira...memang gumbira
Sebab orang yang saya merangut senyuman saya telah lenyap
Tapi nak kata gumbira sangat...tak la kot
Sebab masalah yang ada tetap la ada
Tak hilang bersama kehilangan dia
hehehe
Cuma...jiwa sedikit tenang

Begitu la kan hidup ni
ada permegian yang dirai...ada yang ditangisi
bila tiba masa kita nanti..tak tau laa apa bentuk nya pulak kan

Sekarang...berdoa yang baru bakal datang nanti
biarlah rasional
biarlah adil
biarlah berilmu
agar jiwa tenang
mampu tersenyum dan bersemangat

ntah laaa
harap-harap Allah permudahkan segalanya
Amiiin

Pengalaman Pertama Naik Lori

Image
Morning
Hari tu ada kerja kat luar Aku seperti biasa memang tak akan drive laa Tak berani aku Disebabkan kereta semua penuh Tapi ada satu driver ni nak pergi tempat yang sama dengan aku Dia kata naik lori What!!!! Lori???? emmmmmmmmmmmmmmm lori pun lori laaa...janji aku tak yah drive
laaaa sib baik lori lawa 3 tan katanyaa luas pandangan aku hari ni hahahaha best2