Posts

Showing posts from November, 2015

Rasa nak pecah kepala

Image
hari ni rasa stress sangat lepas satu...satu masalah muncul tak pernah aku rasa sengsara macam nie
dah la aku posa hari ni rasa lemau satu badan nak fikir macam-macam masalah tetiba teringin nak makan eskrim sedapnya laa kitkat green tea nieee


Saya jugak nak pi shopping
bestnya dapat shopping
fefeeling nak holiday negara yang sejuk-sejuk skit
eh..tapi paris baru je kena bomb
baru nak berangan nak pergi sana


Nak juga pi tenangkan diri dengan alam sekitar
bestnya dapat joging sambil pegang tangan suami
#motifsangatnakjogingtapinakmenggatal
hahahahhahaha


ok sekian saja nak lepas kan rasa terbuku dalam hati nasib baik laa berangan free kalau kena bayar jugak..makin stress la aku. bye

Hasil Kampung

Image
Sepatutnya minggu ini aku merendek ke Medan Tapi atas sebab-sebab tertentu, terpaksa cancel Takpe laa..itu namanya tak de rezeki Tak dapat berjalan, mari kita tunaikan tanggungjawab pada mak Ayoh kita balik kampung

Balik kampung, wajib pergi pasar sabtu belikan mak apa yang patut ehhh sebenarnya bukan untuk mak sangat cuma nak stock up mende kat umah tu senang nak makan nanti
lepas tu tolong mak bersihkan kebun kecik dia dia dah tak larat nak mengeri (tahu ke KERI?) haaa ni rupa keri.. aku rembat dari google
Pagi seround...petang seround.. adoiii..letih badan-badan aku tu belum kene gigit ngan semut merah.. abis berbintat dan gatal-gatal kaki tangan aku pasrah je laa sekarang musim ujan air pun dah mula naik...maka semut ni banyak merata-rata
Ahad dah nak balik kejap je rasa sebelum balik..mai kita kutip hasil kebun yang ada hahahah kebun la sangat
pokok pisang ni tumbang belum cukup tua mak suh bawah balik..amik laa 3 sikat buat syarat..nanti nak kasi akak aku 2 sikat

Limau kasturi …

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya

Image
Sejak dua menjak ni, kerap masuk dalam newsfeed facebook
pasal Pusat Penghayatan Alam, Taman Wetland Putrajaya
emmmm
kenapa aku boleh tak perasan eh
En Suami kata nanti kita pi sana
Ok..putrajaya je kot

last week,
takde apa nak buat, kami ke putrajaya
oohh..ni wetland biasa..
dulu hari-hari aku lalu jalan ni nak balik rumah
maka..ayoh

ussshh..banyaknye kereta
ni mesti penangan newsfeed kat fb nie
sama macam aku

jom masuk
sib baik percuma..sapa tak suka menda free kan
hehehhe

ni laaa pun tarikan utama dia
gambo kat lantai tu bergerak-gerak
cumaaa...ehhh
apsal kecit bebeno
dalam fb macam luas jek..
mak dah mula sentap

ni anak sapa x tau laaa
ramai umat..yang penting ambik gambo
dia cenggini
bila ko pijak / kijak lantai tuu
rama-rama pun berterbangan
nampak tak rama-rama tuu?
nunnn kat ujung tuuu
hahahhaha

ehhh
lupa nak cerita
NIC ni..dia jenis macam lorong..korang jalan ikut je haluan dia
masa tu korang jumpa la pokok bakau...skrin macam kat bawah nie..
ada masa gelap..ada masa terang
i…

Melaka Maju Fasa II

Image
Assalam
Ni sambungan cerita masa pi Melaka hari tu. Urusan hotel semua laki mak yang uruskan. Saja malas nak masuk campur.  Asalnya dia dah booking bilik 3Inn area MITC Bila sampai, ada notice kata keluar dan ada nombor henfon call la kata kita dah sampai dia kata lagi 5 minit rupanya 5 minit dia = 30minit adoiyyaiii disebabkan jemu menunggu, kami pusing la area tu ada hotel lain Tasik Utama emmmm nampak lagi cantik dan baru renovate suami tanya nak tukar ke saya kata tak kisah..ikut laaa
last tak jadi sebab kesian plak kan walaupun harga beza dalam RM10-15 je pun ok laa kami pusing balik ke hotel sebelum ni. dengan hujan lebatnya...akhirnya pakcik tu sampai kami pun masuk errrrkkkk betul ke rumah tumpangan ni???  bau kepam, rupa agak sedey kami pun terus ke bilik yang diberi ya allah...memang bau kepam aku dah x sabo nak ke tandas..meluru ke tandas dulu depan pintu tandas ada habuk rokok banyak tauuuu disambut oleh lipas beso...denggggggg!!!!
aku terus membebel..isshhh tak boleh laa…