Penang Lagi - Jeruk Madu Pak Ali

Assalam

Last week aku pegi penang lagi
urusan kerja
kalau sebut penang, mesti terbayang jeruk pak ali kan
merata kat penang tu ada jual

tapi rupanya dia ada kompleks you
kat Simpang Ampat
aku bayangkan situ gudang jeruk
tapi rupanya kompleks dia tu macam-macam ada
bukan jeruk je..segala bagai
macam kedai serbaneka
hehehe

kami datang masa tu dah lewat
katanya ada kilang memproses buah
masa kami datang tu...kilang tu kosong jek
ada jugak muzium bagai..pun tak sempat aku nak jeling
beli jeruk sepeket dua..pastu blah

kata depa harga kat sini murah sikit dari kedai biasa
ntah laaa
sebab aku bukannya hafal harganya
beli pun jarang-jarang
ni saja beli buat syarat je sebab dah datang penang


Pintu masuk Kompleks Jeruk Madu Pak Ali

Dalam kedai..tengok segala bagai ada


Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan