Kemaruk Holiday - Roadtrip ke Penang Part 1

Lepas pi turkey hari tu
memang dok wirid je nak holiday
stress gamaknya koje nie
emmmm koje tak stress ...stress dengan orang..dengan enviroment
bila dah sokmo stress..kita pun makin galak laa nak cuti kan

akhirnya
berjaya juga roadtrip ke penang nie
selepas tertangguh sekali tuuu
pegi lepas keje hari jumaat
sebab kawan aku dah tak de cuti...
no hal...dalam Malaysia je.. off-season plak

kami bertolak pukul 6..sampai penang pukul dlm 9.30 malam
sampai penang ujan agak lebat
sejuk

entrance hotel - Red Inn
ni entrance hotel
amik gambo masa siang...
jangan pening tau..sana semua nama Red Inn laa..Red Cabana laaa
ada juga sama nama..ntah..
sebab kami nampak Red Inn je terus masuk..sekali salah daaa

Depan pintu
cantik pokok depan hotel ni
bajet hotel je uollls
order kat booking.com kena RM110
yang sekali attached bathroom
senang...dah la bawak budak kecik
simple je hotel nye pun.
payah nak cari yang attached bathroom kat penang ni
banyak yang style hostel
jom tengok gambar sekita Red Inn Hotel ni

bilik basic saja - attached bathroom

dari pandangan atas

mendongak ke langit..hehe..pandangan dari bawah ke atas

Love Lane di pagi hari..aman

salah satu kedai di Love Lane

salah satu hiasan dalaman di Red Inn

breakfast ni je dapat...jadi laaa...

Dah settle check in semua..kami pun menapak cari makan
kebuluran dah
bestnya hotel ni, sebab dia walking distance je semua tempat
maka..kami pun menapak ke Line Clear
nasib baik hujan dah berenti
Nasik Kandar laa..apa lagi

Nasik Kandar Ayam Goreng - RM7

Nasik Kandar Sotong - RM9 kot

Lapo + Ujan + Sedap = LICIN

Pemandangan Kedai Line CLear

Sedap hoiiii
simple je..tapi kuah dia tu yang mahal..pedas dan sedap
aku ni bukan peminat nasi kandar
pernah makan kat Ipoh haritu..nasik ganja
jauh macam langit dan bumi wehhhh
kami makan pukul 10 gitu...
abis laaa penuh kalori dalam badan
menternak lemak
balik bilik...mandi ...tido...
very good..
gemok..pergi kepada orang lain. saya tidak sudi
kbai.


Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan