Posts

Showing posts from September, 2015

Salam Aidiladha

Image
Salam Aidiladha Selamat pulang ke kampung halaman dan berhati-hati di jalan raya Pada yang tak balik, tolong tengokkan rumah jiran ye ;)


Book Review: Ulu Yam di Liverpool by Nazali Noor

Image
Assalamualaikum
Lama kan dah tak buat book review? Asyik tak sempat nak baca buku Ataupun bila nak baca je..si kecil nakkan perhatian Maka terpaksa baca buku kanak-kanak dulu emmmm ok..ok... semua tu alasan sebenarnya masa banyak ditaburkan membaca 'berita terkini' dari facebook, IG dan sebagainya huhuhu
eh..dah kelaut pula sambung citer buku ni dulu
alkisahnya beberapa minggu lepas banyak pula newsfeed pasal En Nazali Noor di fb saya memula buat tak kisah..tapi bila asyik masuk je, tetiba saya ter click dan baca eh...macam best plak baca lebih kurang je...asyik dok sebut pasal buku best seller UYDL best sangat ke? terus tangan gatal masuk MPHOnline... ada diskaun..terus beli beli dua sekali plak tu harap-harap best laaa
Alhamdulillah Buku ini memang best Nora kasi 4.0 Bintang Walaupun ada la kurang sana sini..tapi ok sebab aku masih boleh meneruskan sehingga abis Gaya penulisan yang mudah dan bersahaja menyebabkan ia dekat dihati Almaklum laa..kekadang tulisan yang berbunga …

Kemaruk Holiday - Roadtrip ke Penang Part 3 - Moh balik ke alam nyata

Image
Kami masih semangat bangun awal
Nasib baik ahli rombongan tak de yang terlajak tido
Breakfast masih sama seperti semalam
roti wholemeal dan kopi/teh
sila bersyukur...jadi la buat lapik perut

harinie target utama adalah street art dan museum 3D tuuuu
masih menapak ke chowrasta untuk naik HOHO
semalam kan naik start pukul 9 lebih
so...masa tu baru pukul 9
sempat laaa
masa ni kami dah siap-siap check out
beg semua campak dalam kete

cuaca hari ni agak panas
sebenarnya panas...hahahaha
naik je bas dah x kuasa nk naik atas
duduk bawah je..semalam dah jemu naik kat atas je

turun kat padang kota..menapak skit
dah jumpa museum nya
dia ada dua tauuu
satu Penang Trick Art Museum dan Interactive Museum
dua-dua kami masuk
dan dua-dua kene bayo RM15 adult and kekanak RM10
sentap mak..sebab anak aku kecik laaaa..still nak charge
pasrah

fuhh...penat tau rupanya nak bergambo dalam museum ni
kene pandai dan betul gayanya baru menjadi
kena baring, menerap, melompat, mengangaaa..macam-macam
sebenarnya ru…

Kemaruk Holiday - Roadtrip ke Penang Part 2 - Bukit Bendera

Image
Hari kedua kami mulakan dengan senyuman Alhamdulillah malam tadi ujan Makanya, cuaca elok pagi ni sejuk-sejuk nyaman tambah teruja sebab nak naik HO-HO almaklum laaa nak pegi Londong tak lepas-lepas dapat naik kat penang pun dah terujaaa
Tempat beli tiket HOHO ni ada beberapa tempat salah satunya kat Chowrasta.  dari hotel tu jalan kaki kedepan skit je dari Line CLear tu..dah jumpa chowrasta beli on-the-spot jek Harga tix RM19 lepas tunjuk IC. anak dapat free...yess..jimat maka dengan jakunnya kami menyerang tingkat atas ..open air
Jakun laaaa kami berposing atas bas tu...suka bebeno hahahah Dari Chowrasta..kami turun di mana eh...interchain Gurney Drive sbb yang ini untuk beach tour...nak ke Bukit Bendera kena naik city tour ada banyak brochure pasal HOHO tu kat tempat beli tix tadi so...terus kami ke bukit bendera


ni pemandangan masa nak naik bukit
masa nak beli tiket, kene tunjuk IC juga
sama macam kat cable car langkawi
nak buktikan yang memang warganegara
macam RM10 kot tiket di…

Harap ini last Online shopping tahun ini

Image
Oh noo Ok..ini last. lepas ini sila insaf Aku tergedik dan terbeli beg online jenis backpack...thru instagram adoiiiiii bahana betoi laa stress niee dear stress,  let's break up hahahhahaha
tapi bagus seller ni dia update/response kita bila dia dah terima pymt..dah post maka jangan ragu-ragu aku terima bag ni petang..selepas paginye aku dapat buku fuhhh..meriah rasanya
yang lain pattern tu dia kasi free tq darling nah..tayang skit rupa bag nyee biasa-biasa je


Kemaruk Holiday - Roadtrip ke Penang Part 1

Image
Lepas pi turkey hari tu
memang dok wirid je nak holiday
stress gamaknya koje nie
emmmm koje tak stress ...stress dengan orang..dengan enviroment
bila dah sokmo stress..kita pun makin galak laa nak cuti kan

akhirnya
berjaya juga roadtrip ke penang nie
selepas tertangguh sekali tuuu
pegi lepas keje hari jumaat
sebab kawan aku dah tak de cuti...
no hal...dalam Malaysia je.. off-season plak

kami bertolak pukul 6..sampai penang pukul dlm 9.30 malam
sampai penang ujan agak lebat
sejuk

ni entrance hotel
amik gambo masa siang...
jangan pening tau..sana semua nama Red Inn laa..Red Cabana laaa
ada juga sama nama..ntah..
sebab kami nampak Red Inn je terus masuk..sekali salah daaa

cantik pokok depan hotel ni bajet hotel je uollls order kat booking.com kena RM110 yang sekali attached bathroom senang...dah la bawak budak kecik simple je hotel nye pun. payah nak cari yang attached bathroom kat penang ni banyak yang style hostel jom tengok gambar sekita Red Inn Hotel ni







Dah settle check in semua..kam…

Kegilaan Online Shopping

Image
yuhuuuuuu

last friday dapat bukukan
tapi memang aku tak bukak pun lagi
terus simpan dalam gobok
sebab yang beli sebelum ni pun tak abis baca lagiii

pagi nie...kegembiraan lagi
sebab order lain pulak sampai...
meh jemput tengok

abis tu apa gamaknyaa
yang pasti bukan baju
sebab aku agak serik beli baju kat zalora
ntah laaaa
ke sebab kekadang size dia tu tak berapa betul
campur ngan sebab design baju tu menyebabkan rasa tak selesa
emm tak pe laaaa
abaikan
yang ini...tadaaaaa


hahaha
aku beli skin care cap olay je
bukan SKI-II pun..
dah tu...nak pi membeli pun dah jarang masuk shopping mall
maka beli la online
ni nak dapat ni pun payah tauuu
kalau korang guna internet biasa tu, kekadang takde
cuba install zalora kat henpong canggih korang tu
kekadang product  yang tak de tu..ada dlm mobile
tak tau macam mana
tapi..korang boleh try la dua-dua tu
kiranyaa..kalau tak jumpa dalam web, cuma guna mobile
hehehhe
aku semangat beli sebab dapat extra diskaun sempena beseday + mastercard 7% lagi

zalo…