Lawatan ke Elephant Sanctuary Kuala Gandah, Temerloh Pahang

Kami dalam perjalanan ke Kuantan Pahang.
Niat nak sampai awal. 
Tapi memandangkan tiada apa nak dikejarkan, maka kami bergerak dalam pukul 9.30 dari Tol Gombak.
Saya ajak la suami pergi ke Kuala Gandah
Dah lama baca pasal gajah kuala gandah ni, cuma tak terpegi-pegi jek
bukak waze..tengok ETA dalam pukul 10.45.
tengok jadual show kata start pukul 10.30
maka...redah je laa..kalau dapat tengok ok. tak dapat ... balik

agak ke dalam jugak dari jalan utama
masuk-masuk kena register bagai
tengok ramai la pulak orang, rombongan sekolah laaa
tak pe..isi borang laju-laju sambil tanya..ada lagi ke show
ada kata awek kaunter yang baik hati
ooh lupa...setakat nak masuk tengok gajah, free ye tuan puan. jangan risau

maka kami pun cepat-cepat pergi ke tempat show..
ok laaa ..ramai lagi orang 
dan banyak lagi gajah
hahahaha
gajah dalam kandang...kita bagi makan
takde la show apa sangat
ke dah abis...

takpe..yang penting ada gajah
anak la yang happy..kita nie..saja melayan
beli tebu seikat RM3...nak kasi gajah tu makan
tengok..bukan main panjang belalai dia nak mencapai tebu
hahahahha

pandai merajuk tau gajah ni
enchik suami ni pun satu
diacah-acahnya gajah tu..sentap laa dia
terus pi tempat lain
adoiiyai gajah...


tu panjang belalai nak mencapai tebu

hellooooo..mana makanan saya

baby elephant..comei sangat

percubaan anak kasi tebu. nasib baik dia nak..hehe

lepas habis tebu..kami pun bergerak
masa tu dah panas giler
so..malas nak baca-baca info yang ada, aktiviti apa yang disediakan.
korang boleh je google atau layari web ini   untuk keterangan lanjut.
dalam pukul 11.30 kami pun berangkat
oooo jangan lupa singgah kat pekan temerloh makan ikan patin masak tempoyak
iye-iye je aku...aku pun tak makan patin. tak berapa lalu dah
orang lain berebut nak amik patin, kami rileks2 je pilih ikan kembung bakar, ayam goreng.
emmm kenyang..

mari kita meneruskan perjalanan.

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya