Posts

Showing posts from June, 2015

Casa Titik, Cherating

Image
Ok
Mari kita cerita pasal di mana saya menginap di Cherating

Macam yang aku cerita sebelum ni
itinerary ke kuantan ni, aku tiru sejibik je Khatyjem punya blog
termasuk laa resort ni.

Memang laa aku kemaruk dengan cerita Teman Lelaki Upahan tu
tapi tak de la sampai aku minat sangat ngan resort ni
aku minat kat EL je..huhuhuhuhu
disebabkan aku pening tak tau nak stay mana dicampur perasaan malas nak menggoogle
memula aku emel..tanya ada bilik kosong ke tak
dalam sejam ke dua jam, tak de response..mak dah saspen
terus aku call Casa Titik ni..adoii
perasss..dia kata fully booked
adoi..macam mana nie..macam terpaksa google jugak ni
tetiba..ting...emel masuk
kata ada kosong tapi family room
errkkk..ok mak sentap
kalau standard rege dalam 170++. Bila family room kene 280++
banyak tu beza
aku dah la 3 beranak jek
emmmm
disebabkan mak mood anibeseri plus jarang holiday
pasrah je laaa
kang lambat pikir, orang lain ambil, satu hal nak menggagau mencari bilik kosong

semasa baru tiba tu..ehhhh
mac…

Cherating

Image
sambung cerita pahang sekejap

pagi ahad tu..selepas subuh enchik suami dah pegi mengayuh.
saya bersantai-santai je di bilik
dah buhsan...tetiba ternampak posting kawan lama di fb
baru teringat..terus wasap dia
kot-kot free boleh dating
alaa..dia tak free..ada free dua jam
dia suh datang kuantan mall kot
mak is penakut nak drive ngan jalan di kuantan yang banyak one way
fikir punya fikir...cakap ngan dia sorry laa
aku tak segigih mana..kalau aku sorang mungkin gigih
ni ada si kenit ni..malas aku nak peningkan kepala

maka..jom la nak..kita pusing-pusing kat bawah
pening dah aku dok bilik nie
tetiba..kawan aku sanggup datang
yeaaaayyyy
lepas grad 1999 dulu..nie baru first time jumpa kot
sib baik kami masih ayu ..sama seperti dulu
tiada masalah pengencamam
heheh


dating dalam sejam lebih gitu
sebab dia ada kelas
so..kita dating area-area hotel aku menginap tu je laaa
janji boleh borak-borak
seronok tengok dia ada bisness homestay

dah abis dating, naik semula ke bilik
nak packing barang ...

DIAnogsis2: From HO to HO

Image
Sapa sini dah baca buku DIAnogsis2?

aku dah..tapi ada dua tiga topik aku skip baca. bulan posa nie..kalau agak-agak macam berat je bahan bacaan, mata mudah terkatup..huhu

ok. meh aku ulas sikit mengikut citarasa aku #sukahatiakula
buku ini aku kategori kan ringan
dalam dia ada banyak cerpen - cerita pendek
cuma dia menggunakan pendekatan hospital / bidang perubatan di dalam memberi pengajaran
dah tu..semua penulisnya doktor kan
disebabkan mereka semua doktor, maka dengan itu..aku yang agak lemah bahasa canggih-canggih ini selalu kepeningan..hahahah
tapi jangan risau..ada footnote tau
maklamat dia..menyampaikan pengajaran dan mendekatkan diri kepada ALLAH.
ye laa...kerja mereka kan mengadap antara hidup dan mati manusia kan
kalau success, mereka dipuji..kalau tak success..mereka juga la yang kena sembur
di sini laa perlunya konsep redha dan pasrah
cakap memang laa senang kan..tapi kalau kita berada di situasi mereka..tak pasti apa tindakan kita.

Ok...dalam banyak-banyak cerita
aku pali…

Ramadhan Kareem

Image
** gambar ehsan pakcik google

Kuantan

Image
Tujuan asal ke kuantan adalah menemani encik suami
Dia masuk kuantan century ride 2015
Payah betul kalau ada hobi nak melibatkan mak jugekkkk
Nasib baik mak plan boleh holiday sekali..layankan je laaaa

Selepas lunch kami terus pecut ke kuantan
Cari-cari hotel ..sesat
Waze ni..sesat lagi menyesatkan
Ke..sebab jalan banyak under construction
Semua jadi sehalaaa
Sampaikan laki aku yang pakar jalan pun terkandas...
Akhirnya jumpa jugak..setelah tawaf tak tau berapa kali
Nama hotel Signature...dekat je dengan Padang MPK..dalam 2.5km...eh jauh laaa
Masa kat KB harituuuu 200m jek...
Kali ni laki mak yang booking..memang tak boleh diharap..huhuhuh
Lepas tu ada niat suh mak buat lawatan sosial ke padang tu esok.
Mintak ampun laaaa..tengok kan jalan dengan parkingpun mak dah tak sanggup

Ok..hotel signature ni kira bajet hotel
satu malam RM100..yang standard punya
kata ada wifi..tapi sedih..signal pun yilek
bila call recep dia..kata selalu ok
hello..dah aku call tu maksudnya tak ok laaa...
sampa…

Minggu Yang Aman

Image
Alhamdulillah
Sejak rabu lepas sehingga jumaat depan (insyaallah), tenang je rasa
semoga ketenangan ini berkekalan.
Memang, hidup ini penuh dengan ujian
dan Allah menguji hambanya mengikut kemampuan

Insyaallah, saya kene kuat
saya kena tabah
semoga ujian ini menjadikan saya lebih kuat
dan yang lebih penting, ia menghapuskan dosa-dosa yang banyak


GELARAN ULANG TAHUN

Image
GELARAN ULANG TAHUN.
Kita selalu mendengar sambutan-sambutan ulang tahun seperti jubli perak, jubli emas dan jubli intan yang menyambut ulang tahun kali kedua puluh lima (jubli perak), kelima puluh (jubli emas) dan keenam puluh (jubli intan). Tahukah anda sebenarnya terdapat gelaran-gelaran lain untuk ulang tahun yang berselang setiap lima tahun khususnya untuk ulang tahun perkahwinan. Berikut adalah gelaran-gelaran ulang tahun yang mungkin kita tidak pernah tahu sebelum ini. Tahun Pertama - Kertas ( Paper)
Tahun Kelima - Kayu ( Wood )
Tahun Ke-10 - Timah (Tin )
Tahun Ke-15 - Baiduri (Crystal)
Tahun ke-20 - Tembikar (Chinaware)
Tahun ke-25 - Perak (Silver)
Tahun ke-30 - Mutiara ( Pearl)
Tahun ke-35 - Batu Karang ( Coral )
Tahun ke-40 - Delima ( Ruby )
Tahun ke-45 - Nilam ( Sapphire )
Tahun ke-50 - Emas ( Golden)
Tahun ke-55 - Zamrud ( Emerald )
Tahun ke-60 - Intan ( Diamond ) **Sumber : Buku Pengetahuan Am Jilid Satu.


Selamat Ulangtahun TIMAH to me...semoga sentiasa di dalam rahmat Allah. Amiiin

Lawatan ke Elephant Sanctuary Kuala Gandah, Temerloh Pahang

Image
Kami dalam perjalanan ke Kuantan Pahang. Niat nak sampai awal.  Tapi memandangkan tiada apa nak dikejarkan, maka kami bergerak dalam pukul 9.30 dari Tol Gombak. Saya ajak la suami pergi ke Kuala Gandah Dah lama baca pasal gajah kuala gandah ni, cuma tak terpegi-pegi jek bukak waze..tengok ETA dalam pukul 10.45. tengok jadual show kata start pukul 10.30 maka...redah je laa..kalau dapat tengok ok. tak dapat ... balik
agak ke dalam jugak dari jalan utama masuk-masuk kena register bagai tengok ramai la pulak orang, rombongan sekolah laaa tak pe..isi borang laju-laju sambil tanya..ada lagi ke show ada kata awek kaunter yang baik hati ooh lupa...setakat nak masuk tengok gajah, free ye tuan puan. jangan risau
maka kami pun cepat-cepat pergi ke tempat show.. ok laaa ..ramai lagi orang  dan banyak lagi gajah hahahaha gajah dalam kandang...kita bagi makan takde la show apa sangat ke dah abis...
takpe..yang penting ada gajah anak la yang happy..kita nie..saja melayan beli tebu seikat RM3...nak …

Homestay di Bandar Universiti Seri Iskandar, Perak

Image
Promosi....Promosi

Sekarang kan musim pendaftaran pelajar universiti, politeknik, uitm dan lain-lain
kalau ada yang nak menujuk ke Seri Iskandar
boleh cuma homestay ini ye.
Jimat, selesa dan dekat dengan pekan Seri Iskandar.

Maklumat lanjut boleh layari:
http://nordyhomestay.blogspot.com/

Boleh hubungi nombor berikut:
Nordy 0124841274
Syed    0135026996

Jom tengok sikit keadaan rumahnya..






Sekian, iklan ini tak berbayar ye