Posts

Showing posts from April, 2015

Teman Lelaki Upahan Lagi????

Cerita ni bukan setakat dah basi...dah busuk berulat dah
Tapi disebabkan aku baru je start angau
i kenot help myself...dengggg sangat

Ini lah marathon paling lama..paling giler..paling not goooood
aku start sabtu tengah hari kot...episod 10...tengok dan terus tengok
berhenti untuk solat..makan...minum..mandikan anak...
pastu sambung lagi...
malam minggu tu layan sampai 3am..
bangun pagi layan lagi...lagi...lagi
pengakhirannya malam ahad tu pukul 2am

dari episod 10 - 28...aarrghhh
sakit kepala..mata semua

tapi akhirnya lega
sebab lepas ni tak perlu lagi berjaga malam
tak perlu lagi teringat-ingat

sebab ni la aku malas nk melayan sinetron
abis terganggu aktiviti hidup aku
apapun Kyra n EL memang best
Adam lagi power...Kak Kiah pun best..hehhee

nah..layan satu scene dalam TLU
ahkak mmg layan si ADAM senget nie




selera rimba di sungai besar selangor

Image
korang pernah makan makanan eksotik?
kan selalu ada dalam rancangan tv tu
aku dulu selalu tengok rancangan Bizzare Foods tuuu
kalau mat salleh, agak ngeri laa dia punya eksotik
eh bukan mat sallleh je laa.. kalau yang bukan islam pun agak ngeri
macam biawak, buaya, ular..menaip pun dah serem
kalau kat thailand ada serangga macam belalang, pepatung, katak etc

nak citer..last week pi makan kat selera rimba kat sungai besar selangor
ya allah.rasa jauh la pulak..macam balik kampung
kami ikut Latar ke kuala selangor. ok yang tu biasa je laaa.
bila simpang empat kat trafic light sungai besar, masuk ke dalam tuuu...mmg terasa jauhnya. ada kot dalam 22km


sib baik jalan dia kira ok.
sampai je situ..dah pukul 12 lebih
memang time lunch
ok. ada heli park kat situ
menurut citer, selalu AJ Mas tu selalu datang naikk heli..terus mata aku melilau..kot2 nampak dia
ooohhh bukan AJ rupanya
hehehe


Haaa
ini lah menu yang kami makan
1. Pelanduk Masak Kicap
2. Udang Galah
3. rendang Landak
4. Ayam Hutan Go…

Teman Lelaki Upahan Basi

Image
Aku ni jenis tak layan sinetron melayu...
konon la tak layan..
memang jarang sangat aku layan sebab malas nak tunggu tiap-tiap minggu
dah la aku banyak mende nak buat kat rumah
bila ada satu-satu citer meletop kebabom pun...i buat donno je uollss

Tapi....
Tapi.....bila dah abis musim..orang dah start citer baru
dan aku tetiba dapat aura nak bukak dailymotion
baru aku start tengok

Tapi..memang parah laaa
nak abiskan 30 -40 episod dalam tempoh yang sekejap
memang sewel jadinya

sekarang ni aku tengah angaukan EL
denggg sangat EL tu..sampai terngiau2 kata-kata dia
macam mana mamat ni boleh best plak berlakon
sedangkan muka dia dulu..antara yang macam mintak pelempang jek
hahahahah ok tak kelakar..xde dosa pun
tapi orang kata muka hero yang aku kompom tak layan



Selain watak EL yang mencurik hatiku..
Ni mamat ni pun WIN jugak..ADAM
rasa macam real je watak dia ngan EL
jenuh gugel gambar ADAM..tak banyak..nama sebenar dia pun tak jumpa
kesian dia.kurang popular...tapi takpe..I tetap minat U


Limpahan Sinaran Nur

Image
Ok. x kelako. Saja je bosan-bosan melayan flu yang kritikal di saat ini.


Unplanned Road Trip - Utara Finale

Image
Checkout dari rumah adik di kulim, kami terus nak balik KL je. Cuma enchik suami ajak jalan-jalan cari makan. Maka, marilah kita pusing singgah Kuala Sepetang dan Kuala Kangsar.
Dia dari dulu nak merasa Mee Udang Mak Jah. Moh..moh. aku dah pernah merasa dulu. Kami sampai dalam pukul 11 lebih kot. Tak bukak lagi kedainya. Pusing-pusing dulu pekan Kuala Sepetang. Pastu pusing balik..haaa..kami rasmi kedai. Pelanggan pertama.

Suami kata biasa-biasa je mee udang dia. Cuma udang dia memang segar. So OK la. dah kenyang. Mari meneruskan hidup lagi.


Solat zohor di Masjid Ubudiyah Kuala Kangsar. 1st time. Cantik masjid dia. Lepas makan. Kami menuju Arena. Kata kawan-kawan aku, situ port paling popular kat kualer. Adoiii. Sedih pulak tengok pekan kuale. Kan baru lepas banjir besar dan lama masa dec-jan hari tu. Kesannya masih ada. Rumput semua mati. Jalan, jambatan, bangunan banyak yang warna tanah.





Order apa eh..laksa lagi laa..kata laksa kuale sedap. Ngan minum cendol. Ntah kenapa. Semua nya …

Unplanned Road Trip - Utara Part 4

Image
Seawal pagi, kami dah bersiap menuju ke Jeti Kuala Kedah. Alaaa..nak ke Langkawi je pun kan. Pegi subuh-subuh sebab kawan kata semalam macam penuh. Risau la kan tak de tiket. Lega dapat tiket, ferry pertama lagi. Si kenit ni teruja laa dapat naik ferry. Agaknya ramai tak sangka ferry akan penuh. Ada akak sebelah nie, beli tiket dua je. Anak dia dah la besar, dalam umur 4-5tahun kot. Dah jenuh mak nye mendokong. Siap bebel, selalu tak penuh pun. Aikkk... jangan la macam tu kak. jangan berkira sangat. Tengok, sapa yang susah. Jangan harapkan tak penuh, dan anak akak dapat free je duduk. Adoiiiyaii. Ni la mentaliti orang kita. Nak jimat jek. Patut ferry pun kena buat peraturan macam flight. Umur 2 tahun ke atas wajib beli tiket. Bukan la aku nak dengki, tapi untuk keselesaan budak tu jugak. Kesian aku tengok. dah la lama ferry tu. Kalau 10minit boleh la diampunkan.

Lagi satu, kenapa la ada budaya tak reti nak tengok nombor seat. Kan dalam tiket tu dah ada. Tolong la ikut. Kalau dah berge…

Turkiye: Rezeki Jangan Ditolak

Image
Bila berjalan dan melawat tempat orang, makanan perkara paling penting. hehheeh. Ala...macam kita kalau pi Melaka, mesti google kedai Asam Pedas mana paling best, ikan bakar kat mana popular. Gitu la kan.

Kira bertuah laa pi Turki, negara Islam katanya. So agak senang nak makan. Kurang rasa was-was (**walaupun cuma 5% je yang melaksanakan cara hidup ISLAM). Tapi kami tak la mencari kedai mana yang best ke apa. Cuma ingat nama makanan je. MUST TRY kekdahnya. Lepas tu, jangan masuk kedai yang serve FES (aka arak). Selainnya, kita baca bismillah dan masuk kedai. try je laa. Mostly semua sedap je kat tekak ni..hahah ..ke jenis pemakan. So semuanya sedap je rasa.
Mari tengok apa yang saya makan..kebanyakannya dari hostel je pun. huhu

1. Lempeng kat hostel 2. Menu buffet hostel 3. Kopi kat kedai. Tak sedap. Jangan order kopi kat turki..heheh. Teh boleh layan 4. Maggie..nyummmmmm 5. Iskander Kebab dengan tak ingat nama. Yummeh 6. Cereal ngan roti. Yang kaler merah tu manisan. 

1. Pottery keb…