Istiqamah

Assalamualaikum

korang tau tak makna istiqamah? mesti tau kan. buat perkara baik secara berterusan atau tetap pendirian. kalau buat mende jahat..kita tak panggil la istiqamah ye..x shesuweeiii

source: enchik gugel

Biasa nya nak buat perkara baik, 1st time tu tak de masalah. Ambil contoh macam puasa sunat isnin khamis. Minggu ni buat..minggu depan buat. Kata la minggu lagi satu kena outstation ke ada event ke..so kita decide tak yah la posa. Minggu depannya, sure perasaan malas tu datang. Time tu la syaiitonirajim akan hasut.. x yah laa..x yah laa..sunat je..bukan wajib. hah!! masa tu nak start balik mesti payah...adoooiyaaiii

Ok. Jom kita try buat amalan nie...secara istiqamah..kalau x boleh semua waktu..pilih waktu solat yang rasa yakin boleh buat.

source: gugel jugek

last sekali..jangan lupa berdoa agar sentiasa istiqamah. semoga Allah permudahkan niat murni kita.
gugel againnn!!!

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya