Matta Fair 2014

Assalamualaikum

Minggu lalu..terbuka hati nak menjengah matta fair. Tak tahu berapa kali pernah pergi..mungkin sekali atau dua kali..tapi tak pernah mendapat apa-apa hasil.

Kali ini agak bersemangat dengan beberapa perkara di simpan dalam hati...huhu. pergi agak lambat adalah satu kesilapan. Pwtc adalah tempat jam. Semak. Sesak. Faktor adanya matta fair gamaknya.

Setelah berpenat lelah mendapatkan parking..maka ayoh kita. Ok. Kena bayar rm4 seorang..dulu rasanya rm2. Jangan komplen..semua pun naik mana ada yang turun. Pusing pusing mencari hasil. Adoiiiii semaknya. Awal awal seronot..lama lama rasa nak mwngamuk.

Hasil target pertama..berjaya..target kedua berjaya...target ketiga...alamak..tersasar. benci. Ini ala ala window soping..sapa yang mulut terlebih manis..mak cepat terguuuda. Bencik tau...takpe..deposit semua rm50..kalau tak jadi..pasrah je laa.

Weiii apa target ko tu yang oiiiii
Alaaa..domestic jek pun. Masa beli tu bukan sebab dia murah sangat tapi lebih kepada kegatalan. Hahaha. Hasil pertama adalah aquaria...diskaun 50%. Murah laaa compare dengan harga biasa
 Tapi..macam teringat promosi ni selalu ada..memang 50% pun. Tak pe laa..dah alang alang datang..beli je laaa.

Hasil kedua. Hotel di utara...nampak macam murah. Ok sebab niat memang nak ke utara nanti. Rasa macam ok. Beli jek. Deposit rm50. Bila balik story mori dengan kawan. Dia dapat harga lebih kurang. Dia beli secara online...grrrrreeeeeee.

Kesimpulan.
1. Memang ada yang good offer cuma kena rajin survey and compare. Pastikan anda tau harga pasaran. Macam aku...tak kuasa sebab dalam tu merenyutttt orang. Memang bikin sakit kepala.

2. Pastikan ada matlamat. Kalau sekadar cuci mata..lupakan. ramai sangat umah. Semak tauuuu

3. Iman kena kuat. Jika tidak anda akan terpedaya dengan tawaran yang dibuat.

4. Secara am nya, taklah murah mana. Kalau dibandingkan dengan cost datang, parking, penat, semak...rasa macam kurang berbaloi. Beza dalam 50 je baik rak payah.

Agaknya sebab aku x berapa berduit gamaknya..aku tengok tiap tiap tahun penuh matta tu. Memang murah la kot..aku yg x berduit n tak reti nak bandingkan..hahahaha. tak pe. Nxt time aku rela belagak kaya dari pergi ke sana..huhuhuhuh.

Teksinyaaaaa orang sri langka nie

semua sesak nak kasi pamplet. Terpaksa laaa aku kutip

Tag tangan. Rasa macam tak de yang check. Tak pe..saya amanah.

Ok. Sekian

Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan

MyMakan dan MeatBall & Co di Ayer@8