Understand the Israeli – Palestinian Apartheid

Assalam

Masih berkisar berkenaan dengan isu Israel-Palestin. Rata-rata di facebook semua kawan-kawan kita share perkara yang sama. Apa yang saya perhatikan, bila Palestin diserang, baru lah keluar semula Boycott produk tertentu. Nanti bila reda, orang pun mula buat-buat lupa. Memang susah nak istiqamah. Saya pun sama. Kita berdoalah yang terbaik untuk kesejahteraan seluruh umat Islam.

Entahlah...memandang gambar pun rasa tak sanggup. Entah macam mana mereka menghadapinya.

Di sini, saya nak kongsikan beberapa link yang baik dan mudah untuk dijadikan bahan bacaan. Saya pun tak dapat nak pastikan kesahihannya. Kita hendaklah membaca dari pelbagai sudut dan pihak. Baru lah minda kita terbuka dan dapat menilai kebenarannya.

Ni best sebab bergambar.heheh. Tak perlu baca panjang-panjang
http://thrivalroom.com/understand-israeli-palestinian-apartheid-11-graphics/

Untuk menderma pula:
www.islamic-relief.org.my/donate/shop/fund/mysedekah/

Yang tinggal sekarang hanya senjata umat Islam iaitu doa. Insyaallah, berkat bulan Ramadhan ni, kita harapkan semoga saudara kita di sana selamat dan dibawah naunganNya.

It is not war, it is MURDER




Gambar ehsan dari http://www.qudsn.ps/

#PrayForGaza
#GazaUnderAttack



Popular posts from this blog

Casa Titik, Cherating

Pusat Penghayatan Alam (NIC) - Wetland Putrajaya

Menawan Gunung Angsi, Ulu Bendul Negeri Sembilan